تانزانیا کشوری که باید دید
بیشتر خاک تانزانیا از یک فلات با پوشش گیاهی بوتهزار و علفزار تشکیل شده که در شمال به ناحیه آتشفشانی کلیمانجارو، در غرب به دریاچه تانگانیکا، و در جنوب به زمینهای مرتفع محدود میشود.
علیرغم مجاورت با خط استوا، ارتفاع زیاد این سرزمین، باعث شده که دمای هوا بین ۲۹–۱۸ درجه سانتیگراد ثابت بماند. البته در جلگههای ساحلی، آب و هوا گرمسیری است و میزان بارش آن به ۱۰۶–۵۷ سانتیمتر در سال بالغ میشود.
خط ساحلی تانزانیا در کرانه اقیانوس هند در حدود ۱۴۲۴ کیلومتر (۸۸۵ مایل) طول دارد. این کشور همچنین جزایر متعددی را در روبهروی سواحل خود شامل میشود، از آن جمله است اونگوجا، پمبا، و مافیا.
بلندترین و پستترین نقطههای قاره آفریقا هر دو در تانزانیا قرار دارند. این دو نقطه به ترتیب عبارتند از قلهٔ کلیمانجارو به ارتفاع ۵۸۹۵ متر بالاتر از سطح دریا و کف دریاچه تانگانیکا به ارتفاع ۳۵۲ متر پایینتر از سطح دریا.
تانزانیا در شمال شرق کوهستانی است و جنگلهای متراکم دارد و کوه کلیمانجارو نیز در همین ناحیه واقع شدهاست. بخشی از سطح سه دریاچه از دریاچههای بزرگ آفریقا در تانزانیا قرار دارد. در شمال و غرب کشور، دریاچه ویکتوریا، بزرگترین دریاچه آفریقا و دریاچه تانگانیکا، عمیقترین دریاچه قاره واقع شدهاند. دریاچه تانگانیکا به خاطر گونههای منحصر به فرد ماهی در آن معروف است. در جنوب غرب کشور نیز دریاچه نیاسا قرار دارد.
بخش مرکزی تانزانیا فلاتی است پهناور، با دشتها و زمینهای قابل کشت. ساحل شرقی این کشور گرم و مرطوب است و مجمعالجزایر زنگبار روبروی این ساحل قرار دارد.
آبشارهای کالامبو در استان رکوا، در جنوب غرب کشور، دومین آبشار بلند در آفریقا را در خود جای دادهاند. این آبشارها در نزدیکی ساحل جنوب شرقی دریاچه تانگانیکا در مرز با زامبیا واقع شدهاند.[۲۸] منطقه حفاظتشده خلیج منای بزرگترین منطقه حفاظتشده دریایی زنگبار است.